先日から「Why your balsamic vinegar is likely fake -「そのバルサミコ酢、本物ですか?」を読んでいます。
・「そのバルサミコ酢、本物ですか?」(1)
・「そのバルサミコ酢、本物ですか?」(2)
According to food historian Maureen Fant, “The lesser categories of balsamic vinegar can be used in cooking, but people should learn to read labels.
食品史家のモーリーン・ファント氏によれば、「質の劣るバルサミコ酢も料理に使うことはできますが、ラベル表示は知っておくべきでしょう。」
The tradizionale has one ingredient – simply mosto cotto, while all the other kinds are either a mix of vinegar and mosto, down to the ones that are just made with vinegar, coloured and flavoured for an air of verisimilitude.”
トラディツィオナーレの原材料はモスト・コット(煮詰めたブドウ果汁)だけであり、他の物は酢とモストを混ぜたものから、酢だけで作ったものまで、本物そっくりに色と香りをつけたものばかりである。
The region of Emilia-Romagna is dotted with many producers of traditional balsamic vinegar, most of which are small family-run acetaias.
エミリア=ロマーニャ州には伝統的なバルサミコ酢の生産者が多く点在しているが、そのほとんどは家族経営の小規模な醸造所である。
I spent time at Vecchi’s family acetaia to learn how traditional balsamic vinegar is aged in a succession of large to small special wood barrels.
伝統的なバルサミコ酢が、大小の幾つもの特別な樽の中で、どのように熟成されるのかを学ぶため、私はヴェッキ家の醸造所で時間を過ごした。
In late autumn, bunches of ripe Trebbiano grapes are harvested from the Vecchi family’s farmlands and brought to the acetaia to be cleaned, juiced and cooked down to a dark, luscious, velvety liquid.
晩秋、ヴェッキ家の農地から収穫された完熟したトレッビアーノのブドウ房は、醸造所に運ばれ、洗浄され、ジュースにされ、濃く甘美でビロードのような液体になるまで煮詰められる。
When the cooked grape juice is poured into the barrels, wild yeasts looming in the air spontaneously start fermentation, making it very mildly alcoholic.
この煮詰めたブドウ果汁を樽に注ぐと、空気中に漂う野生の酵母によって発酵が始まり、非常にマイルドなアルコールになる。
Both wild and introduced acetobacter, a genus of acetic acid bacteria, colonises the barrels
酢酸菌の一種であるアセトバクターは、野生菌と導入菌の両方が樽に住み着き
and slowly transforms the juice into a syrup with a lively tanginess and a fresh, fruity base note, reminiscent of the grape and a hint of wood.
果汁を生き生きとした酸味と、ブドウを思わせるフレッシュでフルーティーな香りとほのかな木の香りを持つシロップにゆっくりと変化させるのだ。
酵母って本当に色々な働きをして、人間に恵みをもたらしてくれるのですね。
パン、お酒、酢、味噌、醤油、様々な食物は酵母の力によって、美味しく栄養ある食物に仕上がります。
文章からねっとりと濃厚で美味な液体の様子が目に浮かぶようです。
理由は単純明快!「少ないコストでしっかり楽しく学べるから」。
私自身の経験(高機能でビックリ)をびっしり書いていますので、良かったら読んでみてください。
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